Logo
0723.345.217
E-VENT
sisteme de ventilatie

Ce este apa si importanta ei


Ce este apa?

Apa este cea mai raspandita substanta de pe planeta noastra si are formula chimica H2O si este singura substanta care se poate intalni in toete cele trei stari de agregare:solida, lichida si gazoasa..
In natura exista mai malte feluri de apa:apa de ghetar,apa de izvor de munte,apa de izvoare subterane,apa de robinet filtrata,iar in laborator s-au creat ape speciala(apa Pi,apa grea, apa vie, apa distilata) .
Dintre toate acestea cea mai importanta pentru om este apa pe care o consuma el,pentru ca de cantitatea si de calitatea ei depind sanatatea, viata si longevitatea lui.

Importanta apei in lumea vie

Apa este necesara pentru fiecare functie a corpului omenesc si trebuie consumata zilnic pentru a fi sanatosi. Continutul de apa din corpul omenesc este de aproximativ 70% :

• sangele - 83%

• muschi - 75%

• creier -83%

• plamani - 86%

• rinichi - 83%

• ochi - 95%

Apa este necesara pentru digestie, absorbtia nutrientilor, circulatie, lubrefiere si eliminare. Apa este un agent de spalare si curatare pentru organism. Ea usureaza transportul toxinelor de la celule si tesuturi si in final eliminarea lor prin rinichi si transpiratie. Ca o componenta majora a plasmei din sange, apa este necesara in transportul nutrientilor catre fiecare celula din corp.

Daca organismul este deshidratat, apa va fi luata de la organele mai putin vitale si transportata catre zonele critice cum ar fi sistemul cardiovascular, sistemul nervos si sistemul muscular. Consumul unei cantitati insuficiente de apa va duce in timp la deshidratare cronica afectand pH-ul corpului si cauzand grave probleme de sanatate.

Cata apa ar trebui sa bem?

Consumand suficienta apa in fiecare zi nu este numai esential pentru viata, este deasemenea o cerinta pentru mentinerea unei sanatati optime. Cand socotim cantitatea de apa necesara consumului zilnic nu trebuie sa includem lichide cum ar fi: cafea, ceai, sucuri, alcool, supe, apa carbogazoasa. Aceste lichide in ultima instanta deshidrateaza corpul si cauzeaza o pierdere a rezervelor de apa ale corpului. Cantitatea de apa pe care fiecare persoana ar trebui sa o consume depinde de greutatea corpului, clima, activitate, regim alimentar si starea de sanatate. O regula buna este sa bem 2 - 2,5 litri pe zi. Conform recomandarilor d-nei dr. Sue Pollock, PGD.Nutr. D.Ay.M ar trebui sa consumam 1 litru de apa pentru fiecare 25 kg. greutate corporala, cantitate ce se dubleaza in cazuri de imbolnaviri. Este sanatos sa ne incepem ziua consumand un pahar de apa care sa spele tractul digestiv si sa ne rehidrateze corpul dupa odihna de noapte.

Ce este PH-ul?

Pentru a putea determina daca un lichid este alcalin sau acid trebuie sa-i determinam pH-ul. pH -ul este un termen din chimie si inseamna puterea hidrogenului si reprezinta logaritmul negativ al concentratiei ionilor de hidrogen:

pH = 1/log[H+] = - log[H+]

Cand calculam pH-ul unui lichid noi masuram defapt numarul ionilor de hidroxil ( OH-) care sunt negativi si genereaza alcalinul in opozitie cu numarul ionilor de hidrogen (H+) care sunt pozitivi si genereaza acidul.

Pe o scara a pH-ului care porneste de la 0 (maxim de aciditate) si se termina cu 14 (maxim de alcalinitate), o solutie este neutra daca are pH 7. La pH egal cu 7, apa contine in mod egal ioni de H+ si OH-. Substantele cu un pH mai mic decat 7 sunt acide deoarece contin o concentratie mai mare de ioni de H+. Substantele cu un pH mai mare decat 7 sunt alcaline deoarece contin o concentratie mai mare de ioni OH- decat H+. Scara pH-ului este logaritmica asa ca schimbarea pH-ului cu o unitate inseamna schimbarea concentratiei ionilor de H+ de zece ori.

Valori ale pH-ului pentru cateva fluide din organism:

• sange 7,35 – 7,45;sucuri pancreatice 7,5 – 7,8;

• saliva 6,4 – 7,5;

• transpiratie 4,5 – 4,8;

• urina 5,5 – 6,2;

• secretie biliara 7,5 – 8,8;

• sucuri gastrice din stomac 1,5 – 2,5.

Importanta PH-ului pentru organizmul uman

Corpul omenesc are sisteme complexe pentru mentinerea balantei acid/baza. Plamanii elimina dioxidul de carbon (CO2) in exces. Cand CO2 este dizolvat formeaza acidul carbonic. Rinichii elimina acizii prin urina. Sangele are de asemenea un sistem complex pentru mentinerea pH-ului in jurul valorii de 7,35. Cand pH-ul sangelui ajunge la 6,95 intram in coma si putem muri.
Cand corpul este incapabil sa mentina un echilibru al pH-ului, devine prea acid. Acizii se acumuleaza si sunt depozitati in organism cauzand imbolnaviri.
De asemenea este posibil ca organismul sa devina prea alcalin, lucru destul de rar intalnit. Mediul in care traim, alimentatia neadecvata, poluarea, stresul, ne conduc spre acidoza.
Acidoza este unul din factorii care asigura conditiile dezvoltarii multor boli: guta, arsuri la stomac, dureri musculare, gastrita, osteoporoza, boli de piele, obezitate, hipertensiune, diabet, pietre la rinichi, boli de inima, cancer. Un corp aflat intr-o stare acida se imbolnaveste mai usor si imbatraneste mai repede.
Cateva simptome ale acidozei includ: lipsa de energie, constipatie, probleme digestive cum ar fi indigestia si balonarile, guta, dureri ale incheieturilor, alergii, hipertensiune, urticarie, cresterea in greutate, slabirea sistemului imunitar.
Cauze care conduc la acidoza: alimentatie neadecvata, consum insuficient de apa, stres, sedentarism.
Consumul de alimente acide este principala cauza a declansarii acidozei in corp. Anumite alimente cum ar fi carnea, produsele lactate, prajelile, conservele sau combinarea gresita a acestora (cum ar fi: carne+cartofi; branza+paine, etc) determina crearea conditiilor pentru acidoza. Lichidele cum sunt: cafeaua, bauturile alcoolice sau acidulate creaza deasemenea aciditate in corp. Conform experimentelor facute de Sang Whang, autorul cartii "Inversarea procesului de imbatranire", pentru a neutraliza efectul unui singur pahar de cola (pH 2,5) sunt necesare 32 pahare de apa obisnuita (masuratoarea a fost facuta cu apa de la robinet din Florida). Acelasi efect se poate obtine cu un pahar de apa alcalina ionizata cu un pH de 11,5.
Consumul insuficient de apa este o alta cauza a acidozei deoarece apa este necesara pentru a spala reziduurile acide din corp.
Stresul, atat cel mental cat si cel fizic, duce la acidoza. Cand suntem supusi stresului sistemele corpului produc acizi ca o reactie naturala. Glandele suprarenale maresc secretia de hormoni de stres (cortizon si adrenalina) ceea ce duce la accelerarea metabolismului si cresterea nivelurilor de acid in corp.
Sedentarismul contribuie deasemenea la acumularea de acizi in corp. Cand facem exercitii fizice moderate corpul este stimulat sa arda acizii grasi, creste circulatia sangelui si deci eliminarea reziduurilor acide. Pe de alta parte exercitiile fizice in exces pot avea ca rezultat cresterea nivelului de acid lactic in muschi.

In alcatuirea unui program care sa reduca aciditatea in corp vom avea in vedere indepartarea cauzelor directe care conduc la acidoza si promovarea alcalinitatii. Consumati alimente alcaline cum ar fi legume proaspete, salata verde, fructe precum bananele coapte si pepenele galben si reduceti alimentele acide. Reduceti stresul pe cat posibil si faceti exercitii fizice moderate pentru dezvoltarea sistemului aerobic.
Cantitatea si tipul de apa consumata poate ajuta foarte mult la eliminarea acidozei.
Apa alcalina ionizata este produsa cu ajutorul unui aparat numit ionizator de apa. Ionizatorul de apa, putin mai inalt si mai gros decat un dictionar, este un aparat electric care se conecteaza la robinetul din bucatarie pentru a efectua electroliza apei inainte de a fi bauta sau utilizata in bucatarie pentru gatit sau curatat.
Un adaptor special redirectioneaza apa de la robinet catre ionizatorul de apa. In interiorul ionizatorului apa este prima data filtrata pentru a elimina clorul, pesticidele si alte substante toxice din apa, apoi apa filtrata intra in camera de electroliza echipata cu electrozi de platina placati cu titan unde are loc electroliza. Camera de electroliza are doua compartimente, despartite de o membrana semipermeabila, cu electrozi pozitivi si negativi. Obtinem doua tipuri de apa, apa alcalina la electrodul negativ si apa acida la electrodul pozitiv. Procesul de ionizare are loc in timp ce apa filtrata trece prin camera de electroliza. Aproximativ 70% din apa produsa este alcalina si 30% este acida.
Ionizatoarele moderne asigura un debit maxim de 3 litrii pe minut (apa alcalina + apa acida) si pH-ul poate fi reglat in orice moment la ce valoare dorim, intre 7,5 si 12 pentru apa alcalina si intre 1,8 si 6,5 pentru apa acida.

Caracteristici ale apei alcaline ionizate produse de ionizator:

• Alcalinitate - Stilul nostru de viata stresant, mediul inconjurator poluat, alimentatia nesanatoasa suprasolicita sistemul natural de aparare al organismului impotriva aciditatii. Corpul omenesc utilizeaza mineralele alcaline pentru a neutraliza acizii. Cand corpul nu are suficiente minerale alcaline este nevoit sa le extraga din organe si tesuturi cum ar fi oasele, inima, dintii, etc. Ionizatorul de apa asigura o bogata sursa de minerale alcaline (cum sunt Ca si Mg) pe care corpul le foloseste pentru mentinerea pH-ului.

Gust mai bun - Ionizatorul produce apa curata, sanatoasa si cu un gust mai bun. Cand o folosim la gatit apa alcalina ionizata ajuta la pastrarea gustului natural al mancarurilor.
Sucurile facute cu apa alcalina au un gust mai putin intepator deoarece apa neutralizeaza acizii.
Cafeaua si ceaiul capata un gust mult mai rafinat daca sunt preparate cu apa alcalina.

Microgruparea moleculelor pentru o mai buna hidratare - Apa alcalina ionizata este microgrupata - aceasta inseamna ca moleculele de apa sunt grupate cate 5 – 6 in loc de 11 – 13 asa cum se gasesc in apa imbuteliata, apa de izvor. Aceasta face ca apa sa fie mai usor absorbita si va hidrata celulele si tesuturile mult mai eficient.
Structura hexagonala a gruparii moleculare rezultate prin electroliza face ca apa alcalina ionizata sa fie mai “udaâ€
decat cea imbuteliata. Este de 6 ori mai hidratanta decat apa obisnuita.

Proprietati antioxidante - Apa alcalina ionizata are doua calitati antioxidante – este incarcata negativ si contine ioni de OH-

Toate lichidele au un ORP (potential de oxidare reduce). Apa normala are un ORP de +300 pana la +400 mV ceea ce o face usor oxidanta. Numai un ORP negativ poate reduce oxidarea
.

Imbogatita cu oxigen

Putere de detoxifiere

Nici un produs adaugat ...
Inchide
Ramai informat! Pentru a ne asigura ca regulile pe care le aplicam raman transparente pentru tine, te rugam sa parcurgi: Politica de confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si Politica de utilizare cookie-uri.