Logo
0723.345.217
E-VENT
sisteme de ventilatie

Lista adaposturi

Sistemul national de adapostire, este construit pentru protectia populatiei si a bunurilor din patrimoniul cultural national de efectele atacurilor din aer si cuprinde: adaposturi pentru puncte de comanda destinate Sistemului National de Management al Situatiilor de Urgenta, adaposturi publice de protectie civila aflate in administrarea consiliilor locale si fondul privat de adapostire realizat de agentii economici si proprietarii de imobile.
Adaposturile de protectie civila pot fi publice, ale agentilor economici sau ale persoanelor fizice, potrivit sursei de finantare a investitiei respective.
Adaposturile publice de protectie civila – aflate in administrarea organelor administratiei publice locale – sunt adaposturi publice gestionate de consiliile locale.

Adaposturile publice de protectie civila se executa in:

Subsolurile constructiilor industriale sau ale anexelor acestora;
Subsolurile constructiilor social-culturale, administrative, institutiilor de invatamant, spitalelor;
Subsolurile cladirilor de locuit;
Spatii libere (parcuri, gradini etc.) ca adaposturi independente.
In cazuri deosebite, se admite folosirea demisolurilor si chiar a parterului unor constructii.
Autoritatile administratiei publice, institutiile publice, agentii economici si proprietarii de imobile au obligatia sa prevada in planurile de investitii si sa realizeze adaposturi de protectie civila.
Adaposturile publice de protectie civila prevazute in documentatiile tehnice ale investitiilor se avizeaza tehnic, premergator eliberarii autorizatiilor de construire, de catre Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta ale judetelor si al municipiului Bucuresti, potrivit metodologiei elaborate de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, aprobata de ministrul administratiei si internelor.
Criteriile ce determina obligativitatea proiectarii si realizarii adaposturilor de protectie civila in cadrul noilor constructii sunt precizate in "Instructiunile tehnice privind avizarea investitiilor in constructii pe linii de protectie civila".
Categoriile de constructii la care este obligatorie realizarea de adaposturi publice de protectie civila, precum si adaposturile care se amenajeaza ca puncte de comanda se aproba prin hotarare a Guvernului, la propunerea Ministerului Administratiei si Internelor.
Gradul de protectie al adaposturilor de protectie civila se asigura in mod diferentiat si se stabileste in functie de importanta localitatilor si unitatilor economice, conform prevederilor Legii privind Protectia Civila si conform "Normelor tehnice privind proiectarea si executarea adaposturilor de protectie civila in subsolul constructiilor noiInchide
Ramai informat! Pentru a ne asigura ca regulile pe care le aplicam raman transparente pentru tine, te rugam sa parcurgi: Politica de confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si Politica de utilizare cookie-uri.
OK, am inteles